Altaalle vai merelle – Milano Marittima

25.7.2022

Kysymyksestä: "Altaalle vai merelle?", muodostuu lepolomailijan päivän polttava kysymys. Molemmissa tavoissa viettää lomaa on hyvät puolensa. Altaan voi löytää, agriturismosta, kylpylästä tai hotellista mutta meri löytyy… no, rannalta.

Myönnettäköön, että olen aina ollut hieman epäilevällä kannalla Italian merenrantakohteiden suhteen. Rannat näyttävät täyteen ahdetuilta ja viimeisestä rivistä ei kuulemma edes näe merelle. Tai niin kuin joku paikallinen asian ilmaisi: "Viimeinen rivi on jo maaseutua". Toki rantakohteet ovat erilaisia. Rooman rannoille tulevat paikalliset mutta tyylikästä rantabulevardia ei välttämättä sieltä löydy. Amalfin jyrkät kalliorannat ovat saavutettavuudeltaan projekti sinänsä. Campanian alueella olen onnistunut löytämään lähes tyhjän rannan ja saappaankorossa sijaitsee Italian Malediiveiksi tituleerattu uimaranta jonne pääsystä vielä haaveilen. 

Tällä kerralla rantakohteeksi valikoitui kuitenkin Milano Marittima, jota voin lämpimästi suositella! Minulla ei ollut koko paikasta minkäänlaista ennakkokäsitystä mutta se yllätti iloisesti, ja siksi päätikin kirjoittaa tämän postauksen. Milano Marittima on helppo, kompakti, rento ja tyylikäs lomakohde jossa kaikki on kävelymatkan päässä.

Jos saavut Milano Marittimaan autolla sen pysäköinti on vaivatonta lukuisilla parkkialueilla. Autolla voi piipahtaa kätevästi Riminille, Ravennaan tai San Marinoon sillä ne sijaitsevan noin puolentunnin ajomatkan päässä Milano Marittimasta. Jos haluat tutustua vain Milano Marittimaan ja sen lähialuieisiin voit valita kulkupeliksi polkupyörän, joita on liikeellä paljon sillä monet hotellit tarjoavat niitä vierailleen.

Parvekkeellinen hotellihuone, josta on näköala Adrianmerelle on hyvä valinta. Toisaalta merta pääsee kyllä ihastelemaan myös rannalta käsin. Jos haluat lähelle rantaviivaa aurinkotuolista ja -varjosta voi halutessaan maksaa vähän ekstraa. Jos viivyt pidempään huomioi varausta tehdessäsi, että osa hotelleista tarjoaa tuolipaikan ilmaiseksi lähimmästä rantafasiliteetista. Kaksi rantatuolia ja aurinkovarjo toisesta rivistä kustanti reissullamme 32 euroa päivä. Milano Marittiman ranta on hienoa hiekkaa ja matala eikä siellä näkynyt merkkiäkään rantaan ajautuvasta muoviroskasta josta välillä tuntuu olevan polemiikkia.

Päivä rannalla vilahtaa yllättävän nopeasti. Rannalta löytyy kaikki tarvittava rennon lomapäivän viettoon, pukukoppi, suihku, vessa, baari ja ravintola. Ohjelmassa on pulikointia, lukemista, pulikointia, lukemista, aurinkorasvan lisääminen ja lounashetki rantaravintolassa.

Lounasaikaan ranta tyhjenee ihmisistä.  Ennen paikallisten palaamista lounaalta on hyvä hetki pulahtaa uimaan koska vedessä ei ole vielä ketään. Italialaiseen tapaan täydellä mahalla ei sovi uida. Iltapäivällä meno vilkastuu pikkuhiljaa uudestaan. Seitsemän maissa voi todeta, että rantapäivä on tullut päätökseensä. Lähtiessä voi kuitenkin rantabaarissa vielä nauttia viilentävän juoman ennen valmistautumista iltarientoihin.

Milano Marittiman eteläpäässä on kanava, jonka varrella on rentoja ravintoloita ja baareja. Kanavan voi näppärästi ylittää traghettolla.

Aperitivon ja antipaston voi nauttia rennosti kanavan reunalla istuskellen ja ohikulkijoita katsellen.

Syötävää ja juotavaa löytyy joka lähtöön. Suosittelen erityisesti mereneläviä merellä kun ollaan. 

Milano Marittiman pohjoispäässä sijaitsee viihtyisä puistomainen kävelykeskusta, jossa voi shoppailla jotain riittävän trendikästä yökerhoelämää varten. Suurin osa yökerhoista sijaitsee tällä alueella.

Jos mielit bilettämään läpi yön, valmistaudu pulittamaan sisäänpääsymaksusta jopa 50 euroa! Milano Marittima on valittu paikallisen tietotoimiston mukaan Italian trendikkäimmäksi rantakohteeksi 2022. Voin todistaa, että tämä tieto voi hyvinkin pitää paikkaansa. Sillä harvoin näkee ketään kulkevan kolmenkymmenen asteen helteessä vaaleanpunaiset pitkävartiset korkeakorkoiset glitter-saappaat jalassa. Nyt näin!

Lukemisiin, Anne