Eataly Rooma

16.10.2021

Ennen kuin lomailu pääsee kunnolla alkamaan on täytettävä jääkaappi. Ostokset voi hoitaa paikallisessa mini-, super-, tai hypermarketissa. Mielenkiintoinen vaihtoehto on kuitenkin Eataly jossa voit sujahtaa välittömästi ruokaturistin rooliin, ja ostosten tekeminen tuntuu heti vähemmän pakkopullalta!

Näkökulmasta riippuen Eataly on ruokaparatiisi, moderni kauppahalli, italialaisen ruoan esittelykeskus, turistirysä, ravintolakeskittymä, ruokatori, tapahtumakeskus tai illanviettopaikka. Joka tapauksessa se on kolmikerroksinen kompleksi, joka on pyhitetty laadukkaalle italialaiselle ruoalle ja juomalle. 

Alakerran vihannestorilla on laitettu kauniisti esille kauden hedelmät ja vihannekset.

Latteriasta löytyy uskomaton määrä erilaisia juustoja. Ostinkin kokeeksi kastanjoilla maustettua vuohenmaitojuustoa, joka osoittautui ehkä sukkahikisimmäksi juustoksi jota ikinä olen maistanut.

Enotecassa meni valikoiman keskellä sormi suuhun mutta ostoskoriin sujahti kuitenkin prosecco. Olisin tietysti voinut myös valita vino sfuson, joka lasketaan asiakkaalle suoraan tankista parahultaisen kokoiseen parin litran leiliin. Yläkerran macelleriasta nappasimme mukaan pari costata con osso -pihviä. Jälkiruoaksi etsiytyi kolmen suklaan suklaamoussea ja pannacottaa. 

Jos ruokaostoksilla yllättää nälkä löytyy Eatalysta useampikin ravintola. Paikasta löytyy myös pienpanimo, jonka tuotteita voi maistella birreriassa vaikkapa friteerattujen pikkukalojen kanssa. Voin myös suositella Eatalyn napolilaistyylistä pizzaa, jonka taikinaa kohotetaan 24 tuntia mahdollisimman pienen hiivamäärän avulla.

Eatalyssä järjestetään erilaisia teemailtoja. Viikonloppuna olisi ollut mahdollisuus osallistua artesaaniolut-tapahtumaan. Tapahtuman aikana lunastetaan poletteja, joilla voi ostaa erilaisia oluita mutta myös pikkusuolaista. Ajankohtaisista tapahtumista kannattaa ottaa selvää Eatalyn kotisivuilta

Jos mielit ostaa ruokatuliaisia Rooman matkaltasi löytyy Eatalyn hyllyiltä vaikka mitä matkalaukkuun pakattavaksi. On pestoja ja pastoja purkissa ja pussissa, ja ehkäpä myös laajasta luonnonkosmetiikka valikoimasta saattaa tarttua mukaan jotakin mielenkiintoista.

Eatalyn lähellä sijaitsee muuten yksi Rooman parhaista kirpputoreista Mercato Usato Garbatella, jossa kannattaa ehdottomasti pyörähtää ennen tai jälkeen ruokahifistelyn.

Lukemisiin, Anne