Fiumicino - ei pelkästään lentokenttä

8.7.2023

Lentävä turisti tuntee Fiumicinon lentolipun FCO lyhenteestä, joka osoittaa matkan suuntaavan Rooman suurimmalle lentokentälle. Fiumicino on kuitenkin muutakin kuin lentokenttä. Fiumicino on pieni kaupunki aivan lentokentän kupeessa, jossa voi viettää rantaelämää hyvän ruoan merkeissä vaikkapa lentoa odotellessa.

Poikkesimme viikonloppuna lounaalla Fiumicinossa. Sen satamassa oli rento hyörinä päällä. Liikkeellä oli turisteja, perheitä ja kaveriporukoita viettämässä aikaa. Saimme auton pysäköityä helposti kanavan varteen, vaikkakaan emme olleet varmoja onnistummeko saamaan sitä ruudusta pois varsin erikoisen pysäköintikulttuurin takia.

Kävimme ennen lounasta kävelyllä kanavan varrella ja satamalaiturilla.

Kanavan varsi ei ehkä ole kaikkien mielestä tyylikkäin rantakohde, sillä sen vierelle on kiinnitetty toinen toistaan käytössä kuluneempia troolareita.

Aidon kalastussataman sympaattinen tunnelma houkuttelee kuitenkin paikalle myös hyvää ruokaa arvostavia roomalaisia. Seuraavalla kerralla täytynee ottaa mukaan kylmälaukku, sillä kotiin vietäväksi olisi voinut ostaa simpukoita suoraan kalastajan ämpäristä. Aurinkoisena päivänä kävelyn jälkeen maistui terassilla vielä raikas Aperol Spritz. 

Söimme merenrantaravintolassa kolmen ruokalajin lounaan, alkupalaksi simpukoita, primiksi risottoa ja secondiksi friteerattua mustekalaa, joiden kyytipojaksi tilasimme pullon Pinot Gricioa.

Merenelävät ovat aina kalastussataman ravintoloissa taatusti tuoreita ja tälläkin kerralla suussasulavia. Operaatio saattoi lipsahtaa ruoan määrän suhteen liioittelun puolelle, mutta hintaa lounaalle kertyi kuitenkin viineineen vain noin 80 euroa. 

Jos ruokailun lisäksi haluaa tutustua rantaelämään pääsee kanavan yli kävelysiltaa pitkin sen eteläpuolelle, josta alkavat hiekkarannat. Spiagga libera, johon voi mennä maksutta, vaikka vain hetkeksi, sijaitsee lähellä siltaa. Pakkaa siis pyyhe ja bikinit lounaalle mukaan. Lungomare della Salute rantakadun varrelta löytyy lisää ravintoloita ja rantabaareja, joista löytyvät kaikki palvelut urbaanin rantapäivän viettämiseen. 

Lukemisiin,

Anne