Huhtikuun kesä, sääilmiö Italiasta

22.4.2024

Huhtikuun alku oli suhteellisen aurinkoinen, ja lämpötila pysytteli viidentoista asteen vaiheilla. Olin tähän asiantilaan sangen tyytyväinen. Huhtikuun puolenvälin paikkeilla alkoi sääuutisten suunnalta kuitenkin kuulua kummia. Lämpötilaennusteet alkoivat nousta aste asteelta ylöspäin. Seitsemän vuorokauden sääennuste näytti seuraavalle viikonlopulle yli 25 astetta lämmintä. Hieman epäuskoisesti seurasin elohopean kipuamista pikkuhiljaa ylöspäin kunnes se viikonloppuna näytti 28 astetta. 

Paikalliset meteorologitkin olivat asiasta ihmeissään. Afrikasta puhaltava tuuli toi tullessaan lämpöaallon, jota kutsutaan nimillä AprilGiugno ja estate d'aprile eli huhtikesäkuuksi tai huhtikuun kesäksi Sää voi olla huhtikuussa Italiassa vaihtelevaa, mutta ei yleensä näin vaihtelevaa. 

Lämpöaallosta täytyi tietysti ottaa kaikki irti, ja päätimme lähteä merenrannalle Ostiaan.

Varasimme Porto di Ostian venesatamassa sijaitsevasta meranrantaravintolasta pöydän ja nautimme lounaaksi jos jonkinlaisia mereneläviä.

Lounaan jälkeen kävimme kävelyllä rannalla, jossa ensimmäiset innokkaat roomalaiset olivat jo ottamassa aurinkoa bikineissä.

Merivesi olisi ollut ihan uimakelpoista mutta tyydyin tepastelemaan hiekalla ja paistattelemaan päivää aallonmurtajalla. Enpä olisi uskonut, että huhtikuussa alkaa bikinikelit!

Lukemisiin, Anne!