Italialainen talvisää

29.12.2019

Italialainen talvisää kiinnostaa ihmisiä. Suomesta lähdetään pakkasta pakoon muodikkaasti Balille tai Vietnamiin, tai lennetään perinteiseen tyyliin Teneriffalle. Mutta entäpä Italia? Millainen sää on talvisessa Roomassa?

Yleensä sää on loka-marraskuussa vaihtelevaa ja pahimmillaan talvimyrsky voi pudottaa lämpötilan alle kymmeneen asteeseen. Jos vettä sataa sitä saattaa tulla rajummin kuin Suomessa, ja myös myrskytuulet ovat täällä voimakkaampia. 

Keskitalvella saapuu korkeapaine jolloin sää on "kylmempää" ja aurinkoista, ja yöllä saatetaan päästä pari astetta pakkasen puolelle. 

Bikinikelit voi siis unohtaa mutta parhaimmillaan päivälämpötila nousee Roomassa vielä joulukuussakin viiteentoista asteeseen. Aurinko paistaa 25 asteen kulmassa kun samaan aikaan Suomessa aurinko nousee vain 5 astetta horisontin yläpuolelle. Täällä fiilis on siis suurinpiirtein samanlainen kuin kauniina huhti-toukokuisena päivänä Suomessa. 

Aamukahvin voi nauttia ulkona ja vaatetukseksi riittää päivällä huppari, josta saattaa välillä joutua luopumaan. Aurinko laskee noin kello viisi, jolloin lämpötila putoaa suomalaisiin lokakuisiin lukemiin ja kevyttoppatakki on ihan paikallaan. Piazzojen terassipöydät on varustettu lämmittimillä, joten voit huoletta nauttia Aperol Spritzin vaikka aurinko ei paistaisikaan!

Lukemisiin, Anne