Kanta-asiakas Saarinen

22.7.2020

Kanta-asiakas rautakauppailee!

Jokaisella reissulla olen tehnyt jonkinlaisia hankintoja taloomme. Olen pikkuhiljaa etsinyt huonekaluja, astioita, valaisimia, ja kodinkoneita. Vaatteita ja jotain pikkusälää on sentään kulkeutunut perille matkalaukussa ja auton takakontissa. Tällä kerralla toimme keittiönkaapin, koska lukuisista kirppiskierroksista huolimatta sopivaa ei Roomasta osunut kohdalle.

Olen tehnyt ostosretkiä Rooman ympärillä oleville kirpputoreille sekä pyörinyt erinäisissä rautakaupoissa. Olenkin nyt sekä rautakauppa Bricoferin sekä kirpputoriketju Mercato Usaton kanta-asiakas. Seuraavalla kerralla kun minulta kassalla kysytään: “Hai una tessera?” voin iloisesti vilauttaa kanta-asiakaskorttiani!

Suomessa kerätään leimoja paperiseen milloinmikäkintarjouspassiin. Italiassa rakastetaan keräilytarroja. Ostettuani terassikalusteet sain niitä 91 kappaletta! Ei muuta kuin liimailemaan!

Jotenkin pikkuhiljaa alkaa tuntumaan siltä, että rautakauppailusta on todellakin muodostunut uusi harrastus! Oletan, että normaaliin Italiankielen turistisanastoon eivät kuulu sanat scaldabagno - lämminvesivaraaja, trapano - pora, canna fumaria - hormi sekä guaino - bitumi!

Tällä reissulla oli jälleen kielitaito koetuksella sillä ostoslistalla oli takkasydän eli inserto camino avotakkaamme. Tilasimme sellaisen paikallisesta BigMat Ediltutto -kaupasta.

Remonttimiehemme Alfio lupasi organisoida takkasydämen asennuksen ja muurata sen ympäryksen kuntoon ennen seuraavaa reissuamme.

Lukemisiin, Anne