Kevättä ilmassa

24.2.2019

Mietin pitkään olisiko helmi- vai maaliskuu parempi ajankohta seuraavalle matkalle Italiaan. Tutkin sademäärä- ja lämpötilatilastoja mutta niistä ei ollut lopulta kovinkaan paljon hyötyä. Lopulta päätös perustui puhtaasti haluun päästä mahdollisimman äkkiä pois Suomen talvesta.

Oletin helmikuisen italialaisen talvisään olevan nihkeän kostea, kylmän viileä mutta osittain aurinkoinen. Toisin kuitenkin kävi! Sää on ollut koko viikon aurinkoinen ja lämpötila kohonnut parhaimmillaan 19 asteeseen. Aurinkoa ei siis välttämättä tarvitsekaan etsiä Kanarialta tai Thaimaasta. Bikineissä en kuitenkaan ole täällä vielä kekkuloinut lähinnä siksi, etten halua naapureiden toimesta leimautua seinähulluksi ulkomaalaiseksi.

Ilmassa tuoksuu kevät. Naapurin kissa ottaa aurinkoa pihakivetyksellämme. Pihassa kukkivat narsissit, cameliat ja muutamat muut tunnistamattomat kevätkukkaset. Naapuri on istutuspuuhissa puutarhassaan. Minä nautiskelen auringonpaisteesta. Kaikki italialaiset kulkevat kuitenkin visusti kevyttoppatakeissaan!

Lukemisiin, Anne