Miniloma Sorrentossa

23.7.2019

Kuluneen vuoden aikana talorintamalla on tullut eteen jos jonkinlaisia yllätyksiä ja vastoinkäymisiä. Aloittelevalle lähes kielitaidottomalle wannabe-italiaanolle virkamiesasioiden hoitaminen on ollut ajoittain melkoista taistelua. Pikkuhiljaa remonttihommat, sähkölaskut, kiinteistöverot ynnä muut pakolliset asiat alkavat olla hallinnassa ja aikaa jää muuhunkin oheistoimintaan eli lomailuun. Tänä kesänä olen keskittynyt merenrantakohteiden kartoittamiseen.

Rooman rantakohteet

Rooman lähistöltä Ostiasta ja Torvaianicasta löytyy kymmeniä kilometrejä upeaa hiekkarantaa. Valinnanvaraa löytyy aina Stabilimento balneaareista (maksullisista uimarannoista, joissa on vessat, baarit yms.) ilmaisiin spiagga libera -rantoihin. Voit siis liihottaa pellavahousuissasi skumppalasi kourassa ja laskea ohi purjehtivia Gucci-käsilaukkuja tai valita sittenkin ilmaisen vaihtoehdon raahaten mukanasi eväät ja aurinkovarjon, kenties myös italialaiseen tyyliin isoäidin ja liudan lapsia. Rooman läheltä ei löydy idyllisiä pikkukyliä ja rantabulevardeja mutta mitäpä niillä tekisitkään jos ainoa ohjelmanumerosi rantapäivänä on ostaa granita rantakaupustelijalta!

Rooman eteläpuolella ensimmäiset pittoreskit rantakaupungit ovat Sperlonga ja Gaeta. Niiden kapeilta kujilta voi ostaa mielin määrin matkamuistoja ja juoda Aperol-spritziä kuten sadat muutkin turistit. Jos haluat viettää persoonallisempaa lomaa suosittelen valitsemaan rantahotellin sijasta maatilamatkailukohteen eli agriturismon, jonka altaalla saat rentoutua rauhassa ja jonka ravintolasta löytyy useimmiten oman tilan tuotteista valmistettuja annoksia.

Jos jaksat matkustaa tunnin pidemmälle ohi Napolin Sorrenton niemimaalle, löydät legendaariset kohteet kuten Sorrento, Amalfi ja Positano sekä liudan muita kuvauksellisia pikkukaupunkeja.

Miniloma Sorrentossa

Tänä kesänä tutustuimme parin päivän ajan Sorrenton kaupunkiin, joka on täynnä pieniä putiikkeja, ravintoloita ja baareja. Sorrento ja kuuluisa Amalfi Coast ovat kesäaikaan varsin täynnä amerikkalaisia turisteja. Voit kuitenkin nauttia luksuslomasta samoilla seuduilla ilman sen suurempia häiriötekijöitä suosimalla arkipäiviä, jolloin väkeä on liikkeellä piirun verran vähemmän.

Sorrenton rannat ovat maksullisia ja sijaitsevat upean mutta jyrkän kallion alla. Rannoilta löytyvät kaikki palvelut täydellistä rantapäivää silmälläpitäen – aurinkotuolit ja -varjot, wc:t, suihkut ja pukukopit sekä ravintola. Suosittelen vahvasti Peter´s Beachiä!

Maksullisen rannan vaihtoehdoksi löytyy uima-altaalla varustettuja hotelleja, myös aivan keskustan tuntumasta. Valitsimmekin hotelliksemme keskeisellä sijainnilla, uima-altaalla, ja upealla puutarhalla varustetun 1500-luvulta peräisin olevan palazzon, Relais Le Rupe:n.

Sorrenton ravintoloiden taso on korkea. Valikoimaa on paljon ja esim. Tripadvisorista löytyy todellisia helmiä hieman keskustan ulkopuolelta. Auringonlaskusta Napolinlahden ylle kannattaa nauttia jollain kaupungin kattoterasseista. Valitsimme Plaza-hotellin Sky Barin tätä tarkoitusta varten. Buon vacanza!

Lukemisiin, Anne