Shoppailua Castel Romano Outletissa

14.7.2018

Aloitin päiväni rauhallisissa merkeissä kahvikupposen kanssa Castel di Toran ja Turano-järven maisemia tuijotellen. Kuten tiedätte on minulla ja apukuljettajallani ollut useampi vauhdikas päivä putkeen. Tänään päätimme etäännyttää itsemme asunto- ja remonttiasioista yksinkertaisella menetelmällä - armottomalla shoppailulla.

Roomaa ympäröivän kehätien Grande Raccordo Anularen eli tuttavallisesti G.R.A:n varrelta löytyy useita ostoskeskuksia. Uutta kotiamme lähinnä olevat ostosparatiisit ovat Rooman pohjoispuolella oleva Porta di Roma ja itäpuolen Centro Commerciale Roma Est. Määränpäämme tänään oli kuitenkin Castel Romano Designer Outlet.

Italian outletkylät ovat henkilökohtaisia suosikkejani. Niissä voi alennusmyyntien aikana tehdä varsin mukavia löytöjä kun outlethinnoista lähtee vielä mukava siivu pois. Italiassa alennusmyyntien ajankohdat ovat viranomaisten määrittelemät ja eri maakuntien alennusmyyntiajat voivat vaihdella. Mikäli haluat varmistaa, että lomasi osuu täydelliseen shoppailuaikaan kannattaa ajankohdat tarkistaa etukäteen esim. sivulta trovasaldi.net kohdasta TROVA I SALDI NELLA TUA CITTA. Täällä Lazion alueella alet alkoivat 7.7 ja päättyvät 18.8.

Emmehän me toki huvin vuoksi olleet shoppailemaan lähdössä. Apukuljettajani Elmeri suuntaa elokuussa Suomen nuorten maajoukkueen mukana perhokalastuksen EM-kilpailuihin Puolaan ja tehtävänämme oli hankkia joukkueen kesken sovittu edustusasu - sininen pikkutakki ja khakinväriset housut.

Pakkasimme mukaan myös rantavarustuksen ja lähdimme matkaan. Aamuruuhka oli ohi eikä G.R.A ollut ruuhkainen. Italiassa myös miehet panostavat ulkonäköönsä, joten parempaa Seppälää oli runsaasti tarjolla. Lopulta löysimme etsimämme, mukaan tarttuivat housut sekä tyylikäs puku Anthony Moraton liikkeestä.

  

Ostosretken jälkeen suuntasimme vajaan kymmenen kilometrin päässä sijaitsevalle rannalle. Torvaianicasta löytyy myös maksutonta ranta-aluetta, mutta tällä kertaa vuokrasimme kaksi aurinkotuolia sekä varjon 21 € yhteishintaan. Ranta ei ollut ruuhkainen eivätkä rihkamakauppiaat häirinneet. Merivesi oli lämmintä, hiekkaranta leveä ja matala. Täydellinen myös pienille lapsille.

  

Loikoilimme tyytyväisinä auringossa iltaan asti kuunnellen aaltojen kohinaa. Illalla paikallisten auringonpalvojien siirtyessä aperitiivien äärelle päätimme mekin lähteä ajelemaan kohti kotia. La dolce vita - näinkö se toimii?

Lukemisiin, Anne