Suihkussa

22.2.2019

Italian talvi herättää huolenaiheita talon omistajassa, jolla ei ole kokemusta Italian huonosta säästä - mal temposta. Edellisestä reissusta oli vierähtänyt pari kuukautta, joten muutama kysymys leijui ilmassa. Onko katto vuotanut. Ovatko ötökät tai jyrsijät käyneet taloksi. Onko talo jääkylmä, kostea tai homeessa. Kuinka asuminen sujuu talvella. Saako talon lämmitettyä. Ja miten etuoven saa auki jos lukko on vaihdettu!

Alfion mukaan oli syytä olettaa, että edellisellä omistajalla on vielä hallussaan talomme avaimia, ja siksi Alfiolla oli ollut projektina etuoven lukon vaihtaminen. Uudet avaimet löytyivät kuitenkin yllätykseksemme sovitusti postilaatikosta! Eli tällä kerralla ei suurta draamaa saavuttaessa.

Arvuuttelimme etukäteen talon helmikuista sisälämpötilaa. Veikkaisimme sen olevan kahdeksan astetta vuorokauden keskilämpötilan perusteella. Iloiseksi yllätykseksi lämpötila oli kuitenkin hulppeat 13 astetta. Joten kamiina tulille, patterit päälle ja taloksi. Huolenaiheetkin osoittautuivat turhiksi. Mukavaa.

Pizza diavola

Kun talon lämmitysprojekti oli saatu vauhtiin oli aika etsiä syötävää. Poikien teki mieli pizzaa, joten he lähtivät kylälle hakemaan pari pizza diavolaa.

Ajattelin käydä sillä aikaa suihkussa. Alfion asentama lämminvesivaraaja on nopea, joten olin  lämpimän veden riittävyyden suhteen luottavainen. En osannut arvata ilmassa roikkuvaa ongelmaa.

Kun olin saanut levitettyä shampoon hiuksiin tuli yht‘äkkiä säkkipimeää. Sähköt katkesivat. Olin talossa yksin, en nähnyt eteeni, ja seisoin suihkussa shampoot päässäni. Tein nopean tilannearvion. Suihkusta tuli edelleen lämmintä vettä, ja totesin ettei hiuksia huuhdellessa tarvitse mitään nähdäkään. Suoritin hiusten pesun loppuun pimeässä, ja lähdin etenemään käsikopelolla ulos vessasta. Löysin pyyhkeeni ja tossut. Keittiön ikkunasta kajahti sen verran valoa, että löysin sytyttimen ja sain kynttilät sytytettyä.

Totesin, että vain meidän talomme oli pimeänä eli kysymyksessä ei ollut sähkökatkos vaan sulakeet olivat palaneet. Kaksi täysillä huutavaa sähköpatteria ja lämminvesivaraaja olivat niille liikaa. Ongelma korjaantui vääntämällä suihkun ajaksi patterin tehoa pienemmälle. Myöhemmin myös hiustenkuivaajan ja sähköpattereiden yhteiskäyttö sai sulakkeet palamaan. Luulenpa, että tulevissa blogikirjoituksissa seuraa jatkokertomuksia muista toimimattomista sähkölaiteyhdistelmistä.

Lukemisiin!

Anne