Yllätysloma Bergamossa

9.10.2019

Matkaillessa kannattaa aina varautua pieniin vastoinkäymisiin. Syy voi olla lentoyhtiössä, säässä tai taksinkuljettajassa. Usein syypää hölmöilyyn on matkustaja itse - niin tässäkin tapauksessa!

Lensimme tällä kertaa Ryanairin siivin, koska aioimme vierailla tädin luona Milanossa ja ajaa vasta sen jälkeen Roomaan. Lento sujui mutta ongelmat alkoivat laskeuduttuamme Bergamon kentälle. Tarkoituksen oli vuokrata auto, mutta varausta tehdessä oli kuitenkin sattunut pikku kömmähdys. Olimme ilmoittaneen autonvuokraamolle saapumisajan 23:50 sijaan lähtöaikamme 21:40.

Vuokra-auton kuumeinen metsästys

Laskeuduttuamme kello oli jo yli puolenyön. Etsimme kuumeisesti lentokentältä autovuokraamon konttoria korjataksemme ongelman. Harhailtuamme aikamme tuloaulassa löysimme viimein etsimämme.  Epäonneksemme kukaan muu lennoltamme ei ollut tehnyt varausta samalta autovuokraamolta joten vuokraamo oli jo suljettu.

Soitimme sekä Suomen että Brittien Rentalcarsin palvelunumeroon mutta emme saaneet ketään langan päähän - olihan sunnuntai. Yritimme muutaman vielä avoinna olevan vuokrausyhtiön tiskiltä saada uutta autoa mutta yhtä ainoata ei ollut vapaana. 

Ainoana vaihtoehtona oli siis ottaa taksi Milanoon ja pulittaa siitä pari sataa euroa tai jäädä yöksi Bergamoon. Koska vuokra-auto piti kuitenkin noutaa aamulla lentokentältä päädyimme jälkimmäiseen vaihtoehtoon. 

Hotellin varaaminen keskellä yötä osoittautui ongelmalliseksi, koska useimpien hotellien vastaanotot ovat kiinni öisin. Etsimme bookingin kautta hotelleja, joiden vastaanotto on yölläkin auki mutta jostain syystä  nämä hotellit olivat täyteen varattuja. Lopulta soitimme boutique hotelli Piazza Vecchiaan, joka sijaitsee Bergamon vanhassa kaupungissa.  Saimme vastaanottovirkailijan langan päähän mutta hän ei puhunut englantia! Varaus oli tehtävä joten italiankielen taitoni oli jälleen koetuksella. Onnistuimme saamaan huoneen, ja miniloma Milanossa muuttui yllätyslomaksi Bergamoon!

Bergamossa vietettiin yliopiston valmistujaisia

Lukemisiin, Anne